Päevatoimetaja:
Ly-Marleen Tamme
Saada vihje

Üllatav viga, mis teeb külmutatud köögiviljade tarbimise ohtlikuks

Copy
Külmutatud köögiviljad.
Külmutatud köögiviljad. Foto: Shutterstock

Külmutatud köögiviljad on mugav viis lisada toidulauale rohkem taimseid saadusi, kuid uus uuring näitab, et paljud inimesed ei kasuta neid ohutult, kirjutab Health

Ameerika Ühendriikides enam kui 3000 inimese seas tehtud uuringust selgus, et ligi üheksa protsenti tarbijatest sööb külmutatud köögivilju toorelt, sageli smuutides või mahlades. Samuti ei järgi üle 40 protsendi küsitletutest pakendil olevaid valmistamisjuhiseid, kuigi kolmandik neist teab, et külmutatud köögiviljad võivad olla saastunud.

Toorelt tarbimine võib aga kujutada ohtu, kuna külmutatud köögiviljad võivad sisaldada haigusi põhjustavaid patogeene. 2016. aastal haigestus USAs listeeriabakteriga saastunud külmutatud köögiviljadest üheksa inimest, neist kolm surid. Hiljuti kutsuti turult tagasi külmutatud porgandid ja köögiviljasegud võimaliku kolibakteri saastumise tõttu.

Märksõnad

Tagasi üles