Päevatoimetaja:
Ly-Marleen Tamme
Saada vihje

Loe, kuidas mahlapaast tegelikult tervist rikub

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

​Hiljutine uuring näitab, et vaid kolmepäevane mahlapaast võib põhjustada märkimisväärseid ja võimalik, et kahjulikke muutusi soolestiku ja suu mikrobioomis, vahendab Gizmodo. ​

Northwesterni ülikooli teadlased uurisid kolme erineva dieedi lühiajalist mõju mikroobikooslusele. Tulemused näitasid, et ainult mahla tarbinud katsealustel suurenes põletikuga seotud bakterite hulk. Teadlaste sõnul võib mahlapaast tuua kaasa negatiivseid tagajärgi, eriti kui ei tarbita piisavalt kiudaineid.

Mahlapaastu peetakse lihtsaks viisiks saada vajalik kogus puu- ja köögivilju, kuid mahlapressimise käigus eemaldatakse suurem osa nende looduslikest kiudainetest. Kiudainetevaene toitumine võib põhjustada seedeprobleeme ja häirida mikrobioomi tasakaalu. Selle kontrollimiseks jagati 14 katsealust kolmeks rühmaks: üks tarbis vaid täistaimset toitu, teine ainult mahlasid ning kolmas nii mahlasid kui ka tavalisi toite.

Tagasi üles