Uuring seostab kõhurasva migreeniriskiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Uuringu kohaselt võib alla 55-aastastel meestel ja naistel esinev kõhurasv suurendada migreeniriski.

Kõhurasva on varasemalt seostatud nii südamehaiguste kui diabeediga, uute uuringute kohaselt võib selles kuni keskikka jõudmiseni näha ka migreenitekitajat, kirjutab terviseportaal WebMD.

Kuigi teadlaste sõnul on migreeni prognoosimiseks parim moodus jälgida inimese vöökoha ümbermõõtu, mitte tema üldist kehamassi, näitas migreeni esinemise suuremat riski ka inimese üldine tüsedus.

Uuring viidi läbi Philadelphia Drexeli Ülikooli Meditsiinikolledžis ning andmeid koguti enam kui 22 000 inimese kohta. Uuringu käigus mõõdeti nii vööümbermõõtu kui arvestati ka üldist kehamassi indeksit, lisaks hindasid inimesed esinenud peavalude sagedust ja tugevust.

Teadlase B. Lee Peterlini sõnul on naistel kolm korda suurem tõenäosus kannatada migreenihoogude all kui meestel ning kui alla 55-aastastel naistel võib kõhurasv mõjuda halvemini, siis eakamatele naistele võib see mõjuda pigem migreenihoogude leevendajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles