Saada vihje

Ekspert selgitab: mis tuleb enne kaussi panna – kas piim või müsli? (5)

See, kas müsli on liiga kõva, liiga pudrune või parasjagu krõmps, sõltub muu hulgas sellest, kui kaua see enne söömist piima sees liguneb.
See, kas müsli on liiga kõva, liiga pudrune või parasjagu krõmps, sõltub muu hulgas sellest, kui kaua see enne söömist piima sees liguneb. Foto: Freepik

Küllap oled sinagi endalt vähemalt kord elus küsinud, kas moosi sobib panna vaid saia või ka leiva peale või kas kaussi tuleks enne panna müsli või piim. Kui esimese küsimuse vastus sõltub eelkõige su enda maitsest, siis teise vastus on pisut keerulisem.​

Kui müsli panna kaussi, kuhu on enne valatud piim, siis ei muutu müsli nii kiiresti pehmeks, selgitas Londoni ülikooli professor Barry Smith ajalehele Daily Mail. Kuid see on vaid osa selle olulise küsimuse vastusest, rääkis Smith, kes töötab ühtlasi Londoni ülikooli meelte uurimise keskuses (Centre for the Study of the Senses), mis ühendab ühtseks teadlaste meeskonnaks neuroteadlased, antropoloogid, filosoofid ja psühholoogid.

See, kas enne peaks kaussi panema piima või müsli, sõltub Smithi sõnul eelkõige müslist ja meie enda maitsest. Kui krõmpsu mahepõllumajandusest pärit müslit tuleb ilmselt piimas veidi leotada, et see hamba all liiga kõva poleks, siis müslihelbed, mis on sageli suhkrust pungil, muutuvad piimas kiiresti pudrulaadseks.

Kommentaarid (5)
Tagasi üles