Skip to footer
Saada vihje

See lihtne toidumuudatus vähendab infarkti- ja insuldiriski 20%

Puu- ja köögiviljarohke toitumisviis on seni teadaolevalt kõige parem viis vähi- ning südame- ja veresoonkonnahaiguste ennetamiseks toidu abil.

Tervis algab kõhust – sõna otseses mõttes. Uus uuring näitab, et piisav kiudainete tarbimine võib vähendada südamehaiguste, kõrge vererõhu ja insuldi riski kuni viiendiku võrra. Ja seda täiesti loomulikul viisil – tänu meie kõhus elavatele bakteritele.

Kiudained kui südame päästjad

Kui kiudained jõuavad jämesoolde, hakkavad seal tegutsema soolebakterid, mis toodavad nende lagundamisel lühikese ahelaga rasvhappeid (SCFA). Need ühendid langetavad vererõhku ja toetavad südame tervist – teadlased nimetavad seda nähtust «soolestiku-südameteljeks».

Kommentaarid
Tagasi üles