Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Küsimus: kas suur soolalembus võib olla tingitud millegi puudusest?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Tarbija24 avaldab vastuse tervise arengu instituudi toitumisspetsialistile esitatud küsimusele, kas suur soolavajadus on tingitud mingi teise aine puudusest?


«Ma teen kõik toidud väga soolased ja mulle maitsevadki need nii, aga kõik teised pereliikmed ajavad mu alati köögist ära, sest keegi teine ei taha nii soolast süüa,» selgitas küsija.

Vastab tervise arengu instituudi toitumisekspert ja Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi dotsent Tagli Pitsi:

Suure tõenäosusega on siiski tegemist lihtsalt harjumusega. Proovige oma soolatarbimist vähendada, aga tehke seda hästi aeglaselt ja vähehaaval. Maitsestage toite tugevamini erinevate soola mittesisaldavate maitseainetega. Sool lisage toiduvalmistamisel lõpus või isegi alles serveerimisel.

Kasutage pigem jämesoola, siis tunnete soola maitset ka väiksema koguse kasutamise korral intensiivsemalt.

Kui teete toitu ka teistele, siis pange kindlasti vähem soola, sest soola juurde annab lisada alati, aga valmis toidust ära võtta enam mitte. Kui toitu teevad teised, püüdke võimalikult vähe valmis toidule soola lisada.

Tagasi üles