Hakkaja lapsevanem tegi treeningute portaali

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste triatlon.
Laste triatlon. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Lapsele sobiva treeningu leidmisega hädas olnud lapsevanem Gert Lee tegi koos sõpradega portaali, kust nüüd saab igaüks oma võsukesele treeninguvõimaluse leida kogu Eestist.

«Otsisin neli-viis aastat tagasi oma nooremale pojale trenni ja selle otsimine võttis jube kaua aega, kuigi olen ise Eesti kergejõustiku Liidu juhatuse liige,» rääkis portaali lapsedtrenni.ee loonud Gert Lee. Mehe sõnul oli küll internetis väljas info spordiklubide kohta, aga puudus info sellest, millised treenerid tegelevad näiteks laste ja noortega.

Nii otsustas ta teiste vanemate elu kergemaks teha ja lõi koos sõpradega  lihtsa portaali, kuhu endal uusi noori hoolealuseid otsivad treenerid saavad ise oma andmed sisestada. Enne treenerite andmete aktiseerimist kontrollib portaalipidaja üle, kas treener on kantud ka treenerite registrisse. «Kui tädi Maali teeb Assamalla küla taga tantsutrenni, siis me seda ei aktiviseeri, sest me tahame, et portaal oleks usaldusväärne ja seal olevad treenerid oleksid atesteeritud,» kinnitas Lee.

Tänaseks on portaal töötanud kolm aastat ja spordialasid on seal praegu väljas ligi 30, alates taekwondost ja lestaujumisest lõpetades trampoliinihüpetega..

«Väiksemad spordialad on näinud enda jaoks seal suuremat võimlust, näiteks kui rääkida karatest või lauatennisest, siis praktiliselt kõik treenerid on portaalis esindatud. Kui vaatame jalg- või korvpalli, siis neid trenn on oluliselt vähem,» tõdes portaali looja. Ta lisas, et suuremad spordialad, kel on rohkem raha enda reklaamimiseks, tahavad seda ise teha. «Võib-olla neile ei meeldi, et nad võrdse võimalusena väiksemate alade kõrvale paigutatakse,» arvas Lee.

Kuigi portaalist saab otsida treeninguid 4- kuni 16-aastastele, siis põhiliselt uurivad vanemad seitsme- kuni kümneaastaste sportimisvõimaluste kohta. «Külastusaktiivsus hakkab kasvama augusti algusega, siis lähevad otsingunumbrid üles,» rääkis Lee. Päevas tehakse u 200-250 päringut ja tavaliselt vaadatakse viit-kuut trenni. Kõige rohkem on portaalis esindatud suuremad linnad nagu Tallinn, Tartu, Pärnu, Narva. «Seal on ka trenne rohkem,» arvas Lee. «Väiksemas kohas on ju nii, et kooli juures on õpetaja, kes teeb trenni ja seal ka lapsed käivad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles