Kuus peamist viga rasvapõletustreeningul

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keretõsted treeningpallil
Keretõsted treeningpallil Foto: Hers

Fitnessi portaal maxworkouts.com toob välja kuus põhilist viga, mida tehakse  keharasva põletamisel, et saavutada tippvormi.

1. Üksikharjutustele keskendumine

Üksikharjutuste nagu biitsepsi või triitsepsi treening ei anna märkimisväärseid tulemusi. Üks-lihas-korraga-tüüpi harjutused ei stimuleeri musklit piisavalt ega kuluta piisavalt energiat, et kaloripõletus oleks maksimaalne. Maksimaalseks rasva kulutamiseks tuleb teha harjutusi, mis stimuleerivad samal ajal korraga mitut lihasgruppi.

2. Masinatel treenimine

Uhked treeningmasinad võivad küll jõusaali modernseks muuta, kuid portaali hinnangul kõlbavad need tegelikult vaid vahepealse pausi tegemiseks, maha istumiseks ja kingapaelte sidumiseks. Masinate peamine häda on portaali hinnangul inimese loomuliku liikumise ja liigutuste moonutamine. Masin piirab treenija täielikku liikumisulatust ja vähendab seega ka kaloripõletust. Veelgi enam on masinad ohtlikud liigestele, kus võib kergesti pinge ja vigastus tekkida. Ilmselt teab igaüks, kuidas rutiinne rügamine lihttrenažööril erilisi tulemusi ei anna. Kiirete tulemuste saamiseks on seda enam oluline selliste harjutuste tegemine, mis võimaldaksid inimesel loomupäraselt liikuda.

3. Pidev aeroobne treening

Kaalu alandamiseks ja rasva põletamiseks ei ole vaja teha pidevalt aeroobset treeningut, kuna võid end valesti treenida. Sellist treeningut peaks harrastama koos spetsialistiga.

4. Istesse tõusu harjutuse tegemine kõhulihaste saavutamiseks

Tõeliste kõhulihaste saavutamiseks ei piisa ainult traditsioonilistest tehnikatest nagu istesse tõusu harjutusest. Tegelikult ei tulegi kõhulihaste saavutamiseks keskenduda ainult selle lihasgrupi treenimisele. Selle eesmärgi nimel tuleb hoopis esmalt põletada keha rasva, mis kõhulihased esile tooks. Üksikharjutused aga maksimaalselt rasva ei kuluta.

5. Samade harjutuste ülekordamine

Sama treeningrutiini järjepidev kordamine lõpetab ühel hetkel suurepäraste tulemuste andmise. Keha suudab kohaneda uute harjutustega kiiresti ning pidev vaheldus annab parima tulemuse.

6. Kaua järjest treenimine

Ajaliselt kaua kestvate treeningute tegemine ei võrdu paremate ja kiiremate tulemustega. Keha reageerib kvantiteedi asemel hoopis kvaliteedile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles