Alanud südamenädal on pühendatud inimeste liikumisele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisejooksu tegevad inimesed
Tervisejooksu tegevad inimesed Foto: Caro / Scanpix

Täna alanud südamenädala moto on «Liikumisrõõm Eestis», kuna ligi pool Eesti täiskasvanud elanikkonnast on ülekaaluline.

Arusaama, et paksud inimesed elavad Ameerikas, võib visata ajaloo prügikasti - maailma terviseorganisatsiooni andmetel on üle poole Euroopa täiskasvanud elanikkonnast kas ülekaaluline või lausa rasvunud ning sinnapoole tüürib ka Eesti. See on aga üks suuremaid suremust mõjutavaid tegureid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Levinuim, mis liigsete kilodega kaasneb, on südameveresoonkonna haigused, aga ka diabeet ning ohtralt muid tõbesid.

Kuigi kõik algab tervislikust toitumisest, peab sellele lisanduma liikumine, mida lapsed vajavad südameliidu hinnangul vähemalt kaks tundi päevas.

Tänavuse südamenädala põhirõhk on suunatud just kooliõpilaste liikumisaktiivsusele ning seda koostöös lapsevanemate ja õpetajatega, sest laste eluviisid sõltuvad suuresti täiskasvanute eeskujust. Paraku on täiskasvanud on ennast ilmselgelt laste silmis kompromiteerinud, nentis Eesti Südameliidu korraldusjuht Maire Sirel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles