Personaaltreener: õiget toitumist ei maksa alahinnata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Katrin Pärt.
Treener Katrin Pärt. Foto: Mihkel Maripuu

Personaaltreeneri Katrin Pärdi sõnul on Eesti inimeste terviseteadlikkus küll oluliselt kasvanud, kuid sageli kohtab eksiarvamusi, mis tähtsustavad liigselt sporti ja jätavad tähelepanuta õige toitumise.

«Inimese tervis ja figuur sõltub nii füüsilisest treeningust, puhkusest, kuid enim siiski õigest toitumisest, millest viimasele pööratakse sageli kõige vähem tähelepanu,» märkis Pärt ja lisas, et sageli saavadki kaaluprobleemid alguse tasakaalustamata toidust.

Täiskasvanud naine kulutab päevas 2000 kilokalorit. «Kui inimene saab söögikordadest rohkem energiat, kui ta kulutada jõuab, ladestub see tema kehas rasvana, kui aga vähem, jääb tal päeva jooksul energiast puudu,» sõnas Pärt.

Ta lisas, et kalorsus on siiski vaid üks näitajaid ning sama tähtis on jälgida ka seda, kui palju sisaldab toiduportsjon suhkruid, rasvu, küllastunud rasvhappeid ja soola.

Trenni soovitas Pärt teha regulaarselt kaks kuni kolm korda nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles