Viis minutit õues liikumist tõstab enesehinnangut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmus inimene
Rõõmus inimene Foto: SCANPIX

Juba viiest minutist väljas treenimisest piisab, et tõuseks tuju ja paraneks enesehinnang.

Seda väidab Suurbritannias asuva Essexi ülikooli sporditeadlane Jo Barton, kelle sõnul on õues treenimine eriti tõhus siis, kui see toimub vabas looduses või veekogu ääres, vahendab Daily Mail.

Bartoni väitel pikendab väljas treenimine ka eluiga ja aitab haigusi ennetada.

«Uuring näitas, et inimeste enesehinnang ja tuju paranesid märkimisväärselt, eriti kui nad treenisid vabas looduses või veekogu läheduses,» ütles Barton.

Bartoni ja tema kolleegi Jules Pretty uuringus osales üle 1200 inimese, kes treenisid õues. Selgus, et positiivne efekt ilmnes juba viieminutilise liikumise järel.

«Minu arvates on see, et sa pead seda positiivse efekti saavutamiseks vaid viis minutit tegema, julgustav ja palju odavam kui spordiklubis käimine,» ütles Barton.

«Madala koormusega liikumine, näiteks lühike jalutuskäik, võib avaldada sama suurt head mõju kui palju intensiivsem treening,» lisas sporditeadlane.

Barton usub, et õues liikumine võib avaldada väga soodsat mõju ka vaimsete probleemidega patsientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles