Sammulugeja pani tuntud Eesti mehed rohkem käima

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sammulugeja.
Sammulugeja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

15 tuntud Eesti meest katsetasid projekti «Tee esimene samm oma tervise jaoks» käigus sammulugejaid. Selgus, et sammulugeja kasutamine tõstab jalgsi käimise motivatsiooni ja tõstab seeläbi liikumisaktiivsust.

Selle nädala teisipäevast kuni neljapäevani kandsid sammulugejaid Hannes Võrno, Marko Reikop, Urmas Vaino, Navitrolla, Tarmo Männard, Artur Talvik, Hannes Danilov, Hanno Pevkur, Priidu Pärna, Margus Viigimaa, Andrus Mäesalu, Vahur Keldrima, Eero Merilind, Ants Nõmper ja Arbo Tammiksaar, teatas Eesti Tervise Fond.

Kui tavalistel päevadel oli meeste  liikumisaktiivsus 3000 -  6000  sammu  vahel, siis projektis  osalemise päevadel  keskmiselt  12 560 sammu. 

Sammude arvu aitavad suurendada sellised pisitegevused nagu laste jalgsi kooli viimine, auto parkimine parkla kaugemasse serva ning lifti asemel trepi kasutamine.

Jalgsi käimist propageeriva ettevõtmise «Käi jala!» juht Boriss Guibadulin soovitab käia  päevas 10 000 sammu ja projektis osalenud meeste kogemusel on see täiesti reaalne eesmärk. Guibadulini sõnul on oluline leida üles iga võimalus liikumiseks, sammulugeja aitab seejuures motivatsiooni tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles