Väljaanne Fox News toob välja viis võimalust, kuidas muuta kaloripommina tuntud dipikaste lahjemaks, kuid säilitada siiski selle hea maitse.
Nippe, kuidas muuta dipikaste lahjemaks
Loobu rasvast
Dipikastme põhimaterjalina kasutatakse tavaliselt hapukoort või majoneesi. Need tasub asendada aga väiksema rasvasisaldusega kodujuustu või maitsestamata jogurti vastu. Majoneesisõbral tasub aga valida vähemrasvane variant.
Ära kasuta õli
Paljud dipikastme retseptid soovitavad lisada kastmele ka õli. See võib muuta küll kastme konsistentsi siidisemaks, kuid annab siiski palju kaloreid.
Lisa köögivilju
Köögiviljad annavad maitset, lisavad toiteväärtust ning värvilised köögiviljad muudavad ka kastme väljanägemise huvitavamaks. Köögiviljadest võib teha ka püree ning segada seda kodujuustu või maitsestamata jogurti juurde.
Kasuta küüslauku
Küüslauk on tervislik ning lisab kastmele maitset. Küüslauguküüsi võib enne pannil veidi röstida ning segada juurde näiteks vähendatud rasvasisaldusega ricotta juustu.
Maitsetaimed, vürtsid ja muu sarnane
Sega maitsetaimedest ja vürtsidest kokku just endale meelepärane maitsesegu. Lisa sinna näiteks sibulat, koriandrit, tilli, peterselli, piparmünti, sidrunipipart, sidrunimahl, salsat, jalapenosid või kõike muud, mis sulle meelepärane tundub.