Paljude poolt vihatud harjutuses püstitati uus maailmarekord

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nö plankseisus on keeruline kaua püsida.
Nö plankseisus on keeruline kaua püsida. Foto: SCANPIX

Taani personaaltreener Tom Hoel suutis tunde hoida asendit, kus maha toetuvad vaid küünarnukid, käsivared ja varbad, purustades senise plankingu maailmarekordi.

Planking on harjutus, kus keha tuleb hoida sirgelt ja toetuda saab vaid kätele küünarnukkidele ja varvastele, kirjutab Local. 51-aastane treener Tom Hoel suutis sellist asendit hoida 4 tundi ja 28 minutit. Hoeli isiklik rekord oli 80 minutit kehvem.

 «Ma ei ole kunagi suutnud viia ennast nii kaugele. Mul oli tõsine kriis peaaegu kaks tundi, pärast pikka kaalumist palusin endale öelda aja ja see oli kolm tundi ja 41 minutit. Ma arvasin, et seda on alla tunni, aga kui ma sain aru, et suudan lüüa oma senist rekordit ja eesmärk oli käega katsutav, siis ma mobiliseerisin end nii oma keha kui vaimu,» rääkis mees.

Hoel suutis lüüa hiinlase Mao Weidongi (senine maailmarekord oli 4 tundi ja 26 minutit)  tänu rängale treeningule.

Uue rekordi taga on üheksa kuud järjepidevat harjutamist range kava järgi. «Mu esimene rekord sündis pärast neljakuulist  vähest harjutamist. Aga nüüd ma ei ole neli kuud joonud tilkagi alkoholi, olen söönud tervislikult, maganud piisavalt. Magamine ongi olnud kõige keerulisem, sest kõige lihtsam on leida aega plankingu tegemiseks, kui pere magab,» rääkis treener.

Ei ole teada, kui kauaks plankingu rekord Hoeli nimele jääb, sest rekordiomanik usub, et Weidong võtab tema väljakutse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles