Kuidas valida spordirinnahoidjat?

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vali spordirinnahoidja vastavalt treeningule.
Vali spordirinnahoidja vastavalt treeningule. Foto: Jason Stitt

Trennirinnahoidjale on palju nõudmisi: hea toestus, katvus, õhku läbilaskev materjal ning välimus.

Erinev treening nõuab ka erinevat toestust, kirjutab huffingtonpost.com. Järgnevalt leiab mõned juhised, kuidas endale sobivaim rinnahoidja välja valida.

Joogasse minnes

Jooga on rahulik treening, kuid erinevaid poose võttes tuleb silmas pidada, et rinnahoidja oleks eelkõige kattev ja keskmise toestusega. Sobib ka puuvillane materjal. Hot-jooga puhul on oluline, et materjal laseks õhul liikuda.

Spinning või muu intensiivne trenn

Leidub rinnahoidjaid, mis juhivad higi kehast eemale ning jahutavad nahka. Sedasi väheneb higiga bakterite kogunemine ühte piirkonda.

Jooksma minnes

Jooksmine on intensiivne trenn ning hea toestus on väga oluline. Jooks tähendab rohkem hüppeid ja liikumist kui näiteks jooga, seega peaks õige rinnahoidja olema väga tihedalt keha ümber. Siiski peaks see võimaldama sügavalt sisse hingata ega tohiks pärast tunniajast trenni pigistama hakata. Kuumal suvepäeval on hea õhujuhtivus samuti oluline.

Kui lähed otse töölt trenni

Vahel pole aega või ruumi trenniriideid kaasa võtta või kuhugi panna. Spordipoodides leidub spetsiaalseid rinnahoidjaid, mis sobivad ka tavariietuse alla ning mida ei pea enne trenni vahetama. Küll aga ei tohiks sama rinnahoidjaga pärast trenni tööle minna.

Kui vajad lisatuge

Leidub väga palju suurema korviga spordirinnahoidjaid, mis on samaaegselt katvad ja toestavad. Suurem number ei tähenda, et peaks spordirinnahoidjast loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles