Mullu tehtud suurest toitumisuuringust selgus, et Eesti väärib endiselt kartulivabariigi tiitlit, sest seda söövad prae kõrvale kõik. Kuigi viiner on juba ammu ametlikult n-ö põlu all, pole see väikelaste taldrikult kuhugi kadunud.
Tellijale
Kartul ja viiner ehk mida Eestis tegelikult süüakse
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väikelapsed on meil normaalkaalus, aga kooliikka jõudes kasvab oluliselt ülekaaluliste ja rasvunute osakaal, seda just poiste hulgas,» rääkis Tervise Arengu Instituudi analüütik Keiu Nelis. Ka täiskasvanute seas on ülekaalulisus suurem probleem meeste seas.