Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Tervisliku toiduga liialdatakse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Heilika Leinus
Copy
Värsked juurviljad on tervislikud.
Värsked juurviljad on tervislikud. Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images

Hiljutine uuring näitas, et inimesed kipuvad tervisliku toiduga liialdama.

Texase ülikooli teadlaste Jacob Suher, Raj Raghunathan ja Wayne Hoyer uuringust selgus, et inimesed kipuvad endale tervislikuks peetavat toitu rohkem taldrikule kuhjama, vahendab ERR. Arvates, et tervislik toit annab tavalisest vähem kaloreid, kipuvad inimesed end sellest üle sööma.

Teadlased andsid ka nõuandeid tervislikuks toitumiseks. Söögiisu aitavad nende sõnul vähendada koledad ja väiksemad taldrikud, kahvli kasutamine lusika asemel ja söögi tegemine väiksemates kogustes. Teadlased hoiatavad, et pakendil leiduv teave ei pruugi alati tõele vastata ja et õhtusöögi ärajätmine on halb strateegia kaalu langetamiseks.

Tagasi üles