Kui olete väsinud, kurnatud ja näljane, siis teadke, et kaalus alla võtta saab ka teistmoodi, kirjutab ajakiri Bild der Frau. Proovida võiks hoopis paraja kalorsusega tervislike toitumise kombineerimist tervisliku hommikusöögi ja väikese vahepalaga.
Ärkamise järel võiks süüa parasjagu kaloreid sisaldava tervisliku hommikusöögi, enne- või pärastlõunal väikese vahepala, mis ei sisalda rohkem kui 100 kilokalorit, ja lõuna ajal või õhtul umbes 350 kilokalorit sisaldava sooja, maitsva ja toitaineterikka söögi, millest saab kõhu parajalt täis. Proovida võiks näiteks järgmisi toite.
Vokiroog ubade, kartuli ja kotletiga
ligikaudu 350 kilokalorit, 11 grammi rasva, 36 grammi süsivesikuid, 27 grammi valke
Sega ühe küüslauguküüne mahl 80 grammi hakkliha, kahe supilusikatäie madala rasvasisaldusega kohupiima ning poole teelusikatäie sinepi soola ja pipraga. Vormi segust väikesed frikadellid, prae need ühe teelusikatäie kuuma õliga pruuniks ja pane sooja ülejäänud toidu valmimist ootama.
Koori 200 grammi kartuleid, tee kartulid kuubikuteks ja prae neid veidi, maitsesta soola ja muskaadiga. Kalla juurde 100 milliliitrit juurviljapuljongit ja lase umbes kaheksa minutit tasasel tulel valmida. Lisa 175 grammi rohelisi ube, pool teelusikatäit kuivatatud vahemere ürte ja kolm supilusikatäit tomatikonservi. Lase veel 12 minutit kaane all valmida. Seejärel võta kaas ära ja lase veel allesoleval vedelikul tugeva kuumusega ära auruda. Serveeri frikadellidega.
Ühepajatoit juurviljade ja vorstiga
ligikaudu 350 kilokalorit, 11 grammi rasva, 46 grammi süsivesikuid, 16 grammi valke
Koori ja tee kuubikuteks 200 grammi kartuleid ja 200 grammi muid, oma maitse järgi valitud juurvilju. Lõika väikesteks tükkideks üks sibul ja üks küüslauguküüs ja prae neid kergelt ühes teelusikatäies õlis. Maitsesta soola, pipra ja loorberilehega. Kalla juurde 450 milliliitrit juurviljapuljongit ja lase 15 minutit tasasel tulel valmida. Lisa 50 grammi linnulihast vorsti.