Rootsi kuninga soovitused: vähem punast liha ja marmelaadi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl Gustav XVI.
Rootsi kuningas Carl Gustav XVI. Foto: ROGER VIKSTR

Varem vannis käimist tauninud Rootsi kuningas Carl Gustav XVI jagas taas oma alamatele soovitusi, seekord puudutasid need toitumist.

«On väga tervislik süüa liha, kuid ei tohiks süüa väheküpsetatud praadi iga päev. Ka mitte vaarikamarmelaadi mitte. Tuleks mõelda tasakaalustatud toitumisele ja süüa pisut kõike,» vahendab Local Rootsi kuninga soovitusi, mida ta jagas pikas nädalalõpu intervjuus Aftonbladetis.

Kuninga sõnul on ta pigem tervislikel kui keskkonnakaitselistel põhjustel otsustanud süüa vähem punast liha ja Rootsis populaarset marmelaadi. See ei ole esimene kord, kus kuninga soovitused on pälvinud rahvusvahelise meedia tähelepanu. Mullu soovitas Carl Gustav keelata vannis käimise, sest oli sunnitud vanni võtma, kuna hotellitoas puudus dušš.

«Ma olin sunnitud reageerima, sest mul puudus võimalus minna duši alla, sest seda lihtsalt polnud. Asjad liiguvad õiges suunas, kui sa oled häiritud sellest, et pead minema vanni,» rääkis kuningas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles