Saaremaal kogub meeste seas populaarsust vesine treening

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesiaeroobikat on seni teinud naised.
Vesiaeroobikat on seni teinud naised. Foto: Sille Annuk

Kuressaares on meeste seas populaarne treening, millest osa on seni naiste pärusmaaks peetud vesiaeroobika.

Treener Kristiina Piipuu hakkas esialgu tegema vesiaeroobikat naistele, kuid Saaremaa Spa Hotellidest pakuti mõne aja möödudes välja, et sellist trenni võiks teha ka meestele, kirjutab Meie Maa.

Meeste treeninguid alustati kohe kahes osas, millest ühes tehakse jõutrenni ning teises ujutakse ja/või tehakse vesiaeroobikat.

Siinkohal täpsustas Piipuu, et tegu on täpsemalt siiski vesitreeninguga, kus osaliselt kasutatakse aeroobseid harjutusi. «Me oleme vesivõimlemisest kaugemale läinud. Teeme ka võimlemisharjutusi, aga neile jääb sellest väheseks. Meestele meeldib, kui trenn on intensiivne ja saab jõudu rakendada, et trennist ära minnes oleksid nad täiesti tühjad. Nii saavad nad trennis ka kõik pinged välja elada. Meestega teeme tugevamat trenni kui naistega,» selgitas treener.

Aeg-ajalt katsetatakse vahelduse mõttes ka erinevaid stiile, näiteks zumbat. «Tegime selle ära, aga eks nad pärast ütlesid, et rohkem pole vaja,» meenutas Piipuu muigega.

«Mina käin ka ikka oma tervise pärast, mis seal muud. See mahv on üsna kõva. Kui kõik kaasa teha, siis peab pidevalt käima. Kui mõni trenn vahele jääb, on kohe raske. Vahel tundub, et on liigagi kõva mahv,» sõnas Rainer Roosipuu.

Kristiina Piipuu tõdes, et meele teeb eriti heaks see, et ta on trenni tegema pannud mitu meest, kes varem üldse trenni pole teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles