Naine paljastab: nii kaotasin kuue kuuga ligi 60 kilo

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Rundle sai tänu dieedile pärast õnnetust oma endise elu tagasi.
Laura Rundle sai tänu dieedile pärast õnnetust oma endise elu tagasi. Foto: Facebook

Kahe lapse ema Laura Rundle võttis seljavigastuse tõttu juurde üle 139 kilogrammi, kuid jahmatas oma peret ja sõpru peagi, võttes kõigest kuue kuuga alla üle 57 kilogrammi.

Šotimaalt Tayportist pärit Rundle (34) rääkis, et kehakaalu tõusu tõttu tekkis tal stress, mis pani teda veelgi enam sööma, kirjutab Mail Online. «Ühel hetkel oli mul liiga häbi, et sõprade või mehega välja minna,» tunnistas naine. «Mu toitumine oli kohutav. Sõin kiirtoitu ja jõin liitrite kaupa kihisevaid mahlajooke. Tundsin end kogu aeg väga halvasti,» meenutas ta.

Endine juuksur rääkis, et hakkas kaalus juurde võtma pärast 2011. aastal toimunud autoõnnetust, kus sai vigastada tema alaselg. Rundlele pakuti võimalust vigastuse opereerimiseks, kuid kuna operatsiooniga kaasnes oht jääda eluks ajaks ratastooli, siis ta loobus sellest. Karkudega ringi käiv naine lõpetas trenni tegemise ja jäi peagi töövõimetuks. Kuna Rundle sõi endale päevas toiduga sisse ligikaudu 4000 kilokalorit, kuid liikus väga vähe, hakkas ta kiiresti kaalus juurde võtma.

See kõik kestis kuni möödunud aasta jõuludeni, mil Rundle nägi Cambridge’i toitumiskava kuulutust. Pärast jõulusöömingu nautimist hakkas ta selle aasta 14. jaanuaril dieeti pidama. Naise teetöölisest mees Gordon (30) toetas teda igati ja jõudu andsid ka kümneaastane Jack ja kaheksa-aastane Logan. «Ma ei tahtnud et nad peaksid minu pärast häbi tundma,» rääkis Rundle.

Dieet nägi ette, et 17 nädalat järjest võis toiduga saada üksnes 600 kalorit päevas. 12 nädala pärast sõi ta 800 kalori jagu toitu ja seejärel läks dieediga kuueks nädalaks tagasi 600 kalori peale. Seejärel hakkas Rundle tarbitavate kalorite hulka tasapisi tõstma, veendudes samal ajal, et kaal jääb samaks.

Laura Rundle perega. Foto: Facebook.
Laura Rundle perega. Foto: Facebook. Foto: Facebook

«12 nädalat järjest jõin kolm korda päeva kas joogisegu või sõin suppi ja seejärel lisasin dieedile ühe söögikorra,» selgitas Rundle. Dieediga harjumine võttis naisel kolm päeva, kuid tema sõnul andis selle jätkamiseks indu avastus, et ta võttis esimese nädalaga alla 13 naela ehk ligikaudu 5,9 kilogrammi. Seejärel võttis ta iga nädal kaalus alla ja tundis end üha paremini.

25 nädala pärast oli Rundle kaalust alla võtnud ligi 57,2 kilogrammi. Nüüd tunneb ta end mehe ja sõpradega välja minnes taas hästi ja ka naise lähedased on tema üle uhked. Pealegi on neil hea meel, et naine saab jälle oma lastega mängida. «Tunnen, et olen oma elu tagasi saanud,» rääkis Rundle.

Mis puutub igapäevasesse toitu, siis kiirtoidu, krõpsude, maiustuste ja muu ebatervisliku toidu asemel sööb Rundle nüüd täisteraleiba, keedetud mune, salatit ja palju puuvilju. Selleks, et aidata ka teistel kaalu langetada, töötab ta nüüd ettevõttes, kelle toitumiskava abil tal kaalust alla võtta õnnestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles