Hea ööune saladus on ülestehtud voodi

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed magavad palju paremini, kui magamistuba on hubane ja puhas.
Inimesed magavad palju paremini, kui magamistuba on hubane ja puhas. Foto: SCANPIX

Kas vähkrete öö otsa unetult voodis? Enne kui sirutate käe unerohutableti järele, oleks targem ehk magamistuba tolmuimejaga üle käia, voodipesu ära vahetada ja lohku vajunud madrats minema visata.


USA riikliku uneuuringute sihtasutuse tellimusel korraldatud uuringust selgus, et inimesed magavad palju paremini siis, kui magamistuba on hubane ja puhas, vahendas kliinik.ee portaali WebMD.

Esimeses magamistoauuringus küsiti nii hea kui kehva unega inimestelt, millist mõju avaldavad magamistoas valitsevad tingimused nende ööunele. «Tervise- ja käitumisprobleemide mõju unele on palju uuritud, kuid siiani ei olnud sedavõrd põhjalikult analüüsitud magamistoas valitsevate tingimuste seost unega,» selgitas sihtasutuse tegevjuht David Cloud

«Ausalt öeldes oli üllatav, et meie meeltel – sellel, mida me kompides ja nuusutades tunneme – on nii oluline osa,» lisas ta.

Uuring põhines 1500 juhuslikult valitud USA elaniku küsitlusandmetel. Kõik küsitletud olid vanuses 25–55 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles