Donald Trump arvab, et kui teed trenni, sured noorelt

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump, USA president.
Donald Trump, USA president. Foto: CNP/Ron Sachs/CNP/Sipa USA

Donald Trump on öelnud ja teinud üsna palju asju, mis panevad kulme kergitama üle kogu maailma. Ta arvab, et inimene on nagu patarei, piiratud energiaga.

Milline on tema viimane ilmutus? Fakt, et president usub, et inimesed sünnivad maailma nagu patareid, kindlaksmääratud energiahulgaga, ning seetõttu ei peaks trenni tegema, kui kauem elada tahavad, kirjutas The Independent.

Trump ise ütles, et ta pole suur magaja: «Mulle meeldib kolm-neli tundi». Lisaks kinnitab ta, et armastab steike ja McDonald’sit. Muid spordialasid kui golf ta ei tunnista, põhjendades seda sellega, et inimesed on nagu patareid - sündinud piiratud energiahulgaga.

Kindlasti on Ühendriikide presidendiks olemine väga stressirohke töö, mis mõjutab ka tervist. Kui Barack Obamat nähti tihti jooksmas ja ta harrastas ka surfamist, siis Trumpi pole nähtud midagi golfist aktiivsemat tegemas.

Samas järeldas üks 2012. aasta uuring, et 150 minutit keskmise koormusega trenni (kõndimine, ratas, matkamine) tähendab 3,4 aastat pikemat eluiga. Ja ainult 75 minutit trenni nädalas võib elueale lisada 1,8 aastat.

Trump kaotas spordi vastu huvi peale kõrgkooli, kui tal tekkis arvamus, et sellele kulutatud aeg on mahavisatud aeg. Nii ta trenni ei teinudki.

Kui Trump kuulis, et üks ta kasiino juhtivtöötajaid John O’Donnell treenis Ironmani triatloniks, lausus ta: «Sa sured sellepärast noorelt».

On väidetud, et Trump usub, et püstiseismine ja kõnede pidamine on piisavalt hea trenn.

Uskudes arvukaid uuringuid, teadlasi ja personaaltreenereid pole ehk ta eeskuju järgimine ja spordikoti nurkaviskamine parim valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles