Tublidele trennihuntidele: 5 vahvat nippi kükkide mitmekesistamiseks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kükk on kasulik harjutus.
Kükk on kasulik harjutus. Foto: Panthermedia / Ron Sumners/Scanpix

Kükid on suurepärane viis kogu keha vormi saamiseks ning need võib ära õppida igaüks.

Kükkimisel tuleb hoida selge sirge ja kõhulihased tugevad, raskus peab toetuma kandadele ning varbad vaadaku otse või veidi väljapoole. Kui põhiasend on juba selge, proovi ka Runtastic jooksublogist järgnevaid variatsioone kükkidest.

Küki ja kõnni. Võta sisse kükiasend, hoia kõht trimmis ja rind üleval. Kõnni kükkides edasi neli sammu ja samasse asendisse tagasi neli sammu. Püüa keha kõndimise ajal võimalikult vähe üles tõsta, et liiguks peamiselt vaid jalad, mitte õlad ja kere.

Foto: Runtastic/adidas

Plié kükk. Võta sisse lai harkseis ning tee kükk. Kükiasendis olles tõsta maast lahti oma parema jala kand ning seejärel vasaku jala kand. Püüa end sellest asendist püsti suruda.

Foto: Runtastic/adidas

Jalalöögiga kükk. Võta sisse õlgadelaiune harkseis, varbad olgu otse. Tee kükk ning püsti tõustes löö parema jalaga taha, justkui lööksid selja taga ust lahti. Püüa hoida tasakaalu ning samal ajal hoia kerelihaseid pingul. Too jalg tagasi maha, tee uus kükk ning korda sama vasaku jalaga.

Foto: Runtastic/adidas

Konnakükk. Võta sisse lai harkseis, kükita nii madalale kui saad ja pane sõrmeotsad jalge vahele maha (nii alla kui vähegi saad). Seejärel hüppa asendist õhku ja siruta samal ajal käed pikaks.

Konnakükk.
Konnakükk. Foto: Runtastic/adidas
Konnakükk.
Konnakükk. Foto: Runtastic/adidas

Plankasendist kükki. Alusta seistes, seejärel aseta käed sirgelt maha ja hüppa plankasendisse. Jälgi sealjuures, et selg ei läheks planku tehes küüru ega nõgusaks. Seejärel hüppa asendist madalasse kükki. Püüa seda tehes jääda madalale, et ülakeha mitte väga kõrgele tõsta ega ise vahepeal püsti ei tõuseks. Aseta käed tagasi maha ja korda harjutust.

Planki algasend
Planki algasend Foto: Runtastic/adidas
Lõppasend.
Lõppasend. Foto: Runtastic/adidas
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles