:format(webp)/nginx/o/2017/11/13/7307503t1h57c3.jpg)
Head rasvad, nende seas oomega-3-rasvhapped on olulised organismi funktsioneerimise tagamiseks. Kui tuntud oomega-3-rasvhapete allikas on kala, siis tegelikult saab vajaliku koguse kätte ka juba lusikatäiest seemnetest või õlidest.
Head rasvad, nende seas oomega-3-rasvhapped on olulised organismi funktsioneerimise tagamiseks. Kui tuntud oomega-3-rasvhapete allikas on kala, siis tegelikult saab vajaliku koguse kätte ka juba lusikatäiest seemnetest või õlidest.
Vastab Tervise Arengu Instituudi projektijuht ja toitumisnõustaja Kristin Salupuu:
Toidurasvad sisaldavad peamiselt kolme tüüpi rasvhappeid: küllastunud, monoküllastumata ja polüküllastumata – sealhulgas oomega-3-rasvhappeid ja oomega-6-rasvhappeid. Enamik toite sisaldab kõiki kolme tüüpi rasvhappeid, kuid toidurasvade koostises on nende kolme rasvhappe tüübi sisaldus erinev.
Head oomega-3 rasvhapete allikad on:
Asendamatuid polüküllastumata oomega-3-rasvhappeid peaks saama 2000 kcal päevase kaloraaži juures vähemalt kaks grammi. Kaks grammi oomega-3-rasvhappeid sisaldab ligikaudu:
Loe ka teisi lugusid Tervisenõu rubriigist: