Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2018/02/05/7547419t1hd5b9.jpg)
Kui vanemas eas on haiguste või enesetunde tõttu keerulisem ise süüa teha, tuleks valida poest tervislikud valmistoidud ja tarbida juurde tervislikke vahepalu.
Süüa tuleks nii valgurohket kanaliha kui hautatud aedvilja, lisaks kas kartulit, tatart või riisi. «Oluline on süüa igal toidukorral võimalikult palju köögivilja,» rääkis eakate toitumisega palju tegelenud toitumisterapeut Annely Soots. Ta lisas, et väga lihtne viis tervislikku toitu saada on teha smuutisid ja süüa vahepalaks puuvilju koos seemnete-pähklitega.