Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Pähklite kasulik mõju kaitseb südant

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pähklites peituvad kasulikud rasvad.
Pähklites peituvad kasulikud rasvad. Foto: Jiri Hera/PantherMedia / Jiri Hera

Regulaarne pähklite söömine võib vähendada südameinfarkti ning arütmia riski, leidis värske uuring. 

Rootsi uuringus selgus, et neil, kes tarbisid ühel kuni kahel korral nädalas pähkleid, oli 20 protsenti väiksem tõenäosus südameinfarkt saada, vahendab The Sun.

17 aastat kestnud uuring vaatas kokku 61 000 inimest. Positiivset efekti nähti ka sellel, kui pähklite söömist vaid natuke suurendati. Leiti, et ka kolm korda kuus pähkleid söönud katseisikud vähendasid südame arütmia riski kolm protsenti.

Varasemad uuringud on näidanud, et järjepidevalt pähklite tarbimine võib vähendada südamehaiguste ja infarkti riski.

Uurijate sõnul näitavad suure uuringu tulemused, et pähklite söömine või selle toitumusliku harjumusega kaasnevad faktorid võivad mängida rolli südame arütmia ennetamises ning võimalikult ka infarktiriski vähendamises.   

Tagasi üles