Saa teada: mida halba teevad su tervisele suubakterid

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla neelates ja ka sisse hingates võivad halvad bakterid sattuda hingamisteedesse.
Alla neelates ja ka sisse hingates võivad halvad bakterid sattuda hingamisteedesse. Foto: PantherMedia/Scanpix

Teadlased analüüsisid jaapanlaste suuhügieeni ning nende tervisenäitajate seoseid ja selgus, et suumikroobidel on oluline mõju hingamiselundkonnale.

Bakterid meie suus mängivad olulist rolli, kuna need satuvad otse meie organismi – me neelame need alla! Medical News Today kirjutab, et paljud eelnevad uurimused on juba näidanud, et head kõhubakterid on olulised, et vältida vähki, ülekaalulisust, südamehaigusi, depressiooni, ärevushäireid ja paljusid muid terviseprobleeme. Halvad bakterid kutsuvad neid hädasid esile. 

Bakterid ei satu meie seedekulglasse ainult toidu söömise ja neelamise korral, vaid inimesed ka hingavad neid sisse. Seetõttu tuleb vaadata, et viibiksime võimalikult puhtas, kemikaalidest priis keskkonnas.

Probleemid neelamisel ja köharefleks võivad viia veelgi suurema hulga halbade bakterite sattumiseni hingamisteedesse. See omakorda võib põhjustada hingamisteede põletikke ja lõpuks ka kopsupõletiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles