Leedus kuulutati välja gripiepideemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp võib kujuneda väga kiiresti raskeks haiguseks.
Gripp võib kujuneda väga kiiresti raskeks haiguseks. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Leedus sageneb haigestumine grippi ja hingamisteede viirushaigustesse, teisipäeval kuulutati epideemia välja Alytuse, Panevėžyse, Raseiniai, Šalčininkai ja Telšiai omavalitsustes.

Pisut varem kuulutati see välja Panevėžyses ja Kaunases, samuti Elektrėnais, Prienai, Ukmergė, Ignalina, Kėdainiai, Jonavas ja Trakai omavalitsuses. Kokku on taud välja kuulutatud 14 paikkonnas.

Kolmapäeval kuulutatakse epideemia välja Klaipėdas, riigi tervisekeskus soovitas seda teha ka Kaišiadoryses.

21.-27. jaanuarini on Leedus grippi ja hingamisteede viirushaigustesse haigestunud 155,2 inimest iga 10 000 elaniku kohta.

Eesti terviseamet teatas möödunud nädalal, et grippi haigestumine on tõusutrendil, kuid haigestumise kõrghooaeg seisab kõigi eelduste kohaselt veel ees. Haigestumuse intensiivsust saab hinnata endiselt madalaks, kuid gripilevikut laialdaseks.

Perioodil 14.-20.01.2019 pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 4390 haigestunut, kinnituse said 298 gripiviirust. Grippi haigestumine oli kõrgeim Lääne- ja Ida-Virumaal, Valgamaal, Pärnumaal ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles