Skip to footer
Saada vihje

Teadlased õpetavad, kuidas epideemia ajal toituda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervislik toit kaitseb viiruste eest.

Toitumine mõjutab meie vaimset ja füüsilist tervist ning immuunsüsteemi võimekust haigustekitajatega võidelda. Seetõttu on epideemia ajal eriti oluline organismi toetada ja teadlikult toituda, vahendab Medical Daily.

Teadlased soovitavad epideemia ajal pöörata enam tähelepanu toitumisele ja füüsilisele aktiivsusele, et parandada organismi vastupanuvõimet. Selleks on oluline süüa iga päev 400 grammi puu- ja juurvilju, täisteratooteid ja pähkleid ning seemneid. Värsketes toiduainetes leiduvad vitamiinid ja mineraalid aitavad kehal moodustada immuunmälu, mis takistab samal patogeenil ehk haigustekitajal organismi mitu korda nakatada. Seeläbi areneb immuunsus hooajaliste viirushaiguste vastu. 

Eriti oluline on süüa lehtsalateid (spinat, rukola, lehtkapsas), erinevaid kaunvilju, vürtse ja puuviljadest õuna ja apelsini. Külmutatud marjad nagu mustikad, jõhvikad, tikrid ja maasikad sisaldavad samuti mitmeid olulisi vitamiine. 

Vältida tuleks toite, mis suurendavad organismis põletiku taset ning vähendavad seeläbi organismi võimet viirustega toime tulla. Põletiku taset suurendavad peamiselt töödeldud toiduained, maiustused, liigselt loomseid rasvu sisaldavad toidud ja alkohol. Põletiku taset vähendavad puu- ja juurviljades leiduvad antioksüdandid, ingver, kurkum, roheline tee ja küüslauk.

Kommentaarid
Tagasi üles