Lihtne nipp, kuidas vältida liigsöömist

PM Tervis
Copy
Liigsöömine võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme.
Liigsöömine võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme. Foto: Shutterstock

Liigsöömine suurendab ülekaalu ja rasvumise riski, mis omakorda suurendavad krooniliste haiguste, nagu südamehaiguste, diabeedi ja vähi riski. Teadlased on teinud kindlaks, et füüsiline aktiivsus aitab ennetada liigsöömist, vahendab väljaanne Time.

Füüsiline aktiivsus ja koormus kiirendavad kaalulangust ning aitavad säilitada normaalkaalu, sest trenni käigus põletab inimene toidust saadud kaloreid, mis ebapiisava füüsilise aktiivsuse korral rasvaks talletuvad. Teadlased on aga leidnud, et lisaks kalorite kulutamisele mõjutab trenn ka söögiisu ning aitab seda reguleerida nii, et inimesed ei söö rohkem, kui organism vajab.

Teadlased korraldasid katse, mille tulemusel leiti, et pärast 60-minutilist treeningut oli inimestel ligi poole võrra väiksem liigse söömise risk. Kui uuringus osalenud inimesed trenni ei teinud, oli neil 12-protsendiline tõenäosus süüa järgnevatel tundidel rohkem kui vaja. Kui osalejad olid eelnevalt trenni teinud, oli risk vaid kuni viis protsenti. Iga 10 minutit füüsilist aktiivsust vähendas liigsöömise riski ühe protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles