Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Teadlased: liha, maks ja seemned aitavad võitluses koroonaviirusega

Copy
Suure tsingisisaldusega toiduained aitavad turgutada organismi immuunsüsteemi ja vähendada põletikku.
Suure tsingisisaldusega toiduained aitavad turgutada organismi immuunsüsteemi ja vähendada põletikku. Foto: Shutterstock

Uus uuring tsingi mõjust organismile näitab, et mineraal võib avaldada kaitsvat toimet Covid-19 vastu, tugevdades viirusevastast immuunsust ja ohjeldades põletikku. Söömine ja tervis on omavahel tihedalt seotud; toiduvalikuga saab efektiivselt mõjutada immuunsussüsteemi talitlust ning seeläbi tõsta organismi võimekust koroonaviirusele vastu hakkamiseks.

Koroonaviiruse pandeemia ajal on intensiivistunud huvi immuunsüsteemi funktsiooni toetavate toidulisandite vastu. Ehkki ükski konkreetne toit ega toidulisand ei saa inimesel takistada viirusega nakatumist, võivad teatud toitained aidata immuunsussüsteemi funktsiooni toetada. Hiljutises uuringus keskenduti tsingi mõjule Covid-19 suhtes ja tõestati selle efektiivsus.

Tagasi üles