Uuring: rasvunud ema, kes otsustab raseduse ajal tervislikult toituda, kingib oma lapsele tervema südame

PM Tervis
Copy
Uuring näitas ka, et tervisliku toitumise ja füüsilise aktiivsuse sekkumist saanud emadel säilis kolm aastat pärast sünnitamist tervislikum dieet.
Uuring näitas ka, et tervisliku toitumise ja füüsilise aktiivsuse sekkumist saanud emadel säilis kolm aastat pärast sünnitamist tervislikum dieet. Foto: Shutterstock

Uues uuringus leiti, et rasvunud rasedate naiste eluviisi parandamine võib pikas perspektiivis olla kasulik nende laste südame tervisele.

Uuringut juhtisid King’s kolledž ning toetasid Briti Südamefond ja Tommy heategevusorganisatsioon. Täpsemalt uuriti, kuidas võiks sünnieelset toitumist ja treeningut hõlmav sekkumine rasvunud rasedatel naistel mõjutada positiivselt nii nende endi kui ka nende laste tervist kolm aastat pärast sünnitamist.

UPBEATi uuring on randomiseeritud kontrollitud uuring, mille eesmärk on parandada rasvunud rasedate naiste toitumist ja kehalist aktiivsust kogu Ühendkuningriigis. Võrreldi toitumise ja trenniga sekkumist saanud naisi kontrollrühma naistega, kes raseduse ajal oma eluviisis muudatusi ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles