Võrumaa koolid ja lasteaiad suurendavad mahetoidu osakaalu (1)

PM Tervis
Copy
Kohaliku mahetoidu osakaalu suurendamine koolilõunas annab võimaluse väikeettevõtjatele oma toodangut müüa ning vähendada kulutusi transpordile.
Kohaliku mahetoidu osakaalu suurendamine koolilõunas annab võimaluse väikeettevõtjatele oma toodangut müüa ning vähendada kulutusi transpordile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrumaal, Rõuge koolis sõlmiti reedel hea tahte kokkulepe, et aastaks 2024 oleks Võrumaa koolides ja lasteadades kohaliku mahetoidu osakaal 20 protsenti. Meremäe kool on otsustanud tulevikus varustada kooli kööki kohaliku mahetoiduga, et seeläbi muuta laste koolilõuna ka tervislikumaks, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Meie kooli söökla toitlustada on ka lasteaed ja kohalik hooldekodu ja tegelikult on see elementaarne, et kõik tahavad tervislikult süüa, vanusest kaks kuni 92,» sõnas Meremäe kooli direktor Fee Tamm.

Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsi sõnul toetab kohaliku mahetoidu osakaalu suurendamine koolilõunas lisaks tervislikkusele ka kohalikku ettevõtlust – lühemad tarneahelad aitavad täita Euroopa rohekokkuleppe eesmärki, mis on võimalikult säästlik tarbimine.

«Läbi selle kokkuleppe anname võib-olla toidutootjatele julgema sõnumi, et ka avatud sektor seda toetab ja tänu sellele julgevad nemad oma tootmist paremini planeerida,» ütles Võru linnapea Anti Allas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles