PILDID ⟩ Kiirtoidust loobunud 130-kilone naine võiks nüüd vabalt missikarussellile hüpata

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Carla Nall on enda üle uhke, sest on kümne kuuga võtnud alla 40 kilo ja tunneb end paremini kui kunagi varem.
Carla Nall on enda üle uhke, sest on kümne kuuga võtnud alla 40 kilo ja tunneb end paremini kui kunagi varem. Foto: Caters News Agency/Scanpix

25-aastane salasöödik kulutas igal kuul umbes 600 Suurbritannia naelsterlingit sellele, et tellida toitu koju. Lõpuks otsustas aga naine halvast kombest loobuda ja hakkas tänu sellele igas kuus nii raha säästma kui ka kaotas 45 liigset kilo. 

Oxfordshire'ist pärit 25-aastane Karla Nall kaalus tänu kaasamüügitoidu (takeaway - ingl.k.) tarbimise sõltuvusele üle 130 kilo ega pidanud paljuks vähese liikumise juures süüa 4000 kalorit päevas, vahendas Daily Mail.

Igas nädalas kulutas jaemüügijuhina töötav Nall valmistoidu kaasaostmisele või tellimisele 150 naela.

Selle aasta jaanuaris otsustas aga naine oma halvale söömisharjumusele lõpu teha. Tänu toitumisharjumuse muutmisele saab nüüd varem suurust 28 (EU mõõt 54) riideid kandnud naine tõmmata selga riided suurusega 12 (EU mõõt 38). 

25-aastane Nall on pildi peal umbes 130-kilone. Just see oli ka naise suurim kaal, mis sundis ta lõpuks end kokku võtma.
25-aastane Nall on pildi peal umbes 130-kilone. Just see oli ka naise suurim kaal, mis sundis ta lõpuks end kokku võtma. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Nall on uhke ka selle üle, et kaalub nüüd 85 kilo

«Olen alati olnud suurem tüdruk, kuid minu dieet hakkas viimase viie aasta jooksul kontrolli alt väljuma,» tunnistas Nall. 

Pikkade tööpäevade kõrval valis naine varem kiire lahenduse toidu kaasatellimise näol, sest toidu isevalmistamine tundus liiga aeganõudev. 

«Ma tellisin Greggsist hommiku- ja lõunasöögi ja muidugi liiga suuri koguseid ning õhtuti sõin Hiina toitu või pitsat. Kuid ma ei julgenud seda kellelegi öelda ja peitsin toidupakendeid,» tunnistas Nall.

Kui aga sõbrad juhtusid naisele külla tulema, tegi ta alati ettepaneku tellida toit mõnest söögikohast ning valetas siis, et pole juba nädalaid seda söönud. 

«Ma ei saanud isegi aru, et valetasin,» tunnistas naine.

Pärast oma halva toitumisharjumuse muutmist on Nall viimase kümne kuuga kaotanud muljet avaldavad 48 kilo ja lisaks säästab ta tänu sellele igas nädalas 150 naela. 

Nall on oma rippuva naha üle uhke, sest see näitab naise sõnul, kui tubli ta on olnud.
Nall on oma rippuva naha üle uhke, sest see näitab naise sõnul, kui tubli ta on olnud. Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Tellisin alati nii palju toitu, et sellest oleks piisanud kahele inimesele,» selgitas ta. 

Tüüpiline tellimus mida ta Hiina söögikohast tegi, sisaldas kanapalle, krõpse, kana chow mein'i, krevettidega röstsaia ja kana satay pulkasid.

«Ma sõin, kuni kõht sai ebameeldivalt täis ja tundsin end haigena. Igal õhtul tundsin end kohutavalt ja lubasin, et ei söö enam kunagi nii,» rääkis Nall.

Nall tunnistas, et pärast igaõhtust söömaorgiat valutasid ta liigesed, kuid kuna valu oli hommikuks möödunud ja ta tundis end taas hästi, ei pidanudki ta seetõttu  paljuks õhtul jälle üle süüa. 

«Ma teadsin, et tapan end aeglaselt, kuid ma ei suutnud lõpetada,» lisas Nall. 

Ta lükkas alati ka arstikülastused edasi, kuna tema vererõhk oli muret tekitavalt kõrge.

Kuid ühte kohtumist ei saanud naine edasi lükata, nimelt tuli tal minna PAP-analüüsi andma ning see ajendaski teda kaalust alla võtma, sest tal oli lihtsalt häbi oma keha pärast. 

Varem umbes 4000 kalorit päevas tarbinud Nall peab nüüd kinni reeglist, et ei tarbi päevas rohkem kui 1200 kalorit.
Varem umbes 4000 kalorit päevas tarbinud Nall peab nüüd kinni reeglist, et ei tarbi päevas rohkem kui 1200 kalorit. Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Suur olemine on teinud lõpu paljudele tegevustele, mida mulle varem meeldis teha. Näiteks ei ole ma seepärast ülikooligi lõpetanud,» kurvastas Nall. 

Ta tunnistas, kuidas ta tundis end ebakindlalt ning talle ei meeldinud olla väiksemate tüdrukute läheduses. 

Ka arsti juures käis Nall harva, vaid siis, kui oli tõesti väga haige.

«See oli nii piinlik ja ma tundsin end nii solvatuna, kui nad soovitasid mul kaalust alla võtta,» rääkis Nall.

Jaanuaris liitus Nall aga Slimming Worldiga ja tunnistas, et pärast seda muutus tema elu täielikult. 

Nüüd loeb ta jälgimisrakenduses kaloreid ja tema päevalimiit on 1200 kalorit päevas.

«Ma olin nii motiveeritud ja keeldusin loobumast,» selgitas ta. 

«Isegi koroonaajal sõin jätkuvalt head toitu ja mulle meeldis väga uusi retsepte proovida. Tunnen end uue inimesena, sest olen kogu aeg nii positiivne ja õnnelik. Mul on küll palju lotendavat nahka, kuid ma armastan oma nahka, sest see näitab rasket tööd, mille olen teinud selleks, et jõuda täna siia, kus ma olen,» rõõmustas Nall.

Naise üks uusi lemmiktegevus on nüüd uute riiete ostmine. 

«Ma ei austanud oma keha nii palju aastaid ja varjasin end kottis riiete alla. Kuid nüüd võin minna ükskõik millisesse poodi ja osta riideid, ilma et peaksin vaatama pluss-suuruse osakonda. See on maailma parim tunne,» rõõmustas Nall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles