AJALOOLINE JUHTUM ⟩ Seljavalu leevendamiseks seemnevedelikku süstinud mees lõpetas haiglas

PM Tervis
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Irish Medical Journal avaldas 2019. aasta jaanuaris loo mehest, kes üritas ebatraditsioonliselt oma seljavalu ravida. Nimelt süstis mees oma kätte seemnevedelikku. Lugu levis inimeste seas kulutulena, sest keegi polnud varem millestki sellisest kuulnud. Paraku see nutikas idee siiski ei toiminud ning saatis mehe hoopis haiglasse. Tundub, et antud juhtum oli kõigile heaks õppetunniks, sest teadaolevalt taolisi ravimeetodeid rohkem praktiseeritud pole.

Kuid mis siis kaks aastat tagasi täpselt juhtus? 33-aastane mees süstis 18 kuu jooksul järjepidevalt oma küünarvarde seemnevedelikku, lootuses, et saab sel moel oma seljavalust lahti. Paraku tekitas see mehe käele suure mädakolde. Ka vereanalüüs kinnitas, et piirkond oli põletikuline.

Arstidel polnud aimugi, kuidas mees sellise ideeni jõuda võis. Nad otsisid ka internetist, kuid ei leidnud sealt ühtegi allikat, mis seemnevedelikku seljavalu raviks kasutada soovitaks, vahendab iflscience.com. Arstid tunnistasid, et tõenäoliselt oli mees ise sellise ravimeetodi peale tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles