Tervislike ja ülimaitsvate bataadifriikate retsept

Getter Adeele Tamm
Copy
Bataadifriikartulid
Bataadifriikartulid Foto: Shutterstock

Bataat ehk maguskartul on suurepärane asendus tavalisele kartulile. See parandab soolestiku tervist, on vähivastase toimega, tugevdab aju funktsioneerimist ja immuunsüsteemi.

Ilmselt ei leidu just palju inimesi, kellele ei meeldiks vahepeal friikartulitega patustada. Selle asemel, et süüa fritüüritud ebatervislikke kartuleid, tasuks pigem ise bataadifriikaid valmistada. Nende tegemine on imelihtne ja maitsevad isegi paremini kui fritüüritud kartulid.

Retsept:

Vaja läheb: 

1 suurem bataat

veidi kookosrasva või oliiviõli

looduslikku kartulimaitseainet või muid meelepäraseid ürte

vett

hapukoort

Valmistamine: 

Koori bataat ning seejärel lõika sellest väikesed kangid. Leota tükke külma veega täidetud potis vähemalt 30 minutit (tänu sellele tulevad kartulid krõbedad). Laota bataadid paberrätiku peale ning kuivata need korralikult ära (mida kuivemad on bataadid, seda krõbedam on lõpptulemus). Seejärel sega kausis maguskartul koos õli (seda peaks tunde järgi panema, aga kindlasti pole vaja palju kasutada) ja maitseianetega. Laota kangid ahjuplaadil laiali ning küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 15–20 minutit või kuni maguskartul on ilusti kuldpruun ja krõbe. Nende juurde sobib väga hästi väherasvane hapukoor, mille saab samuti maitsestada näiteks küüslaugu või muu endale sobiva ürdiga. 

Allikas: Healthline

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles