Pfizeri alla 12-aastastele mõeldud koroonavaktsiini said esimesena kaksikud

PM Tervis
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Pfizer alustas oma Covid-19 vaktsiini katsetamist alla 12-aastastel lastel. Uuringu esimesed osalejad, üheksa-aastased kaksikud, immuniseeriti kolmapäeval Põhja-Carolinas Duke'i ülikoolis, kirjutab New York Times.

Uuringu tulemusi on oodata aasta teisel poolel ja ettevõte loodab nooremad lapsed vaktsineerida järgmise aasta alguses, ütles ravimifirma pressiesindaja Sharon Castillo.

Moderna alustab samuti vaktsiiniuuringuid lastega vanuses kuus kuud kuni 12 eluaastat. Mõlemad ettevõtted on katsetanud oma vaktsiine 12-aastastel ja vanematel lastel ning loodavad tulemused avaldada lähinädalatel.

AstraZeneca alustas eelmisel kuul oma vaktsiini testimist kuue kuu vanustel ja vanematel lastel ning Johnson & Johnson on öelnud, et kavatseb pärast vaktsiini toimimise hindamist vanematel lastel laiendada uuringud ka väikelastele.

Laste immuniseerimine aitab koolid taas avada ja ka pandeemia lõpetada, ütles dr Emily Erbelding, USA riikliku tervishoiuinstituudi nakkushaiguste arst, kes jälgib Covid-19 vaktsiinide testimist eri populatsioonides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles