Kevadvaheajal kettagolfi mängima

Ly-Marleen Tamme
, Terviseportaali reporter
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Käes on kevadine koolivahaeg ja looduses liikumine on praegusel piiranguajal inimeste meelistegevus. Disc golf on hea võimalus ühendada meeldiv kasulikuga, lisaks on see spordiala mis sobib igas vanuses pereliikmetele.

Mõnekümne aasta eest polnud enamus inimesi disc golfi mängust kuulnudki, kuid tänasel päeval kogub spordiala aina rohkem populaarsust. Eesti disc golfi koondislase Rasmus Metsamaa sõnul on tugeva tõuke kettagolfi populaarsusele andnud praegune olukord, sest see on toonud rohkem inimesi välja liikuma ja seeläbi on leidnud mitmed inimesed tee disc golfi juurde.

Harrastajaid on igas vanuses «Nädalavahetusel oli Pärnus Sindi rajal näha väga palju mängijaid, kes olid lastega tulnud mängu nautima. Lastele on loodud väiksed mini mõõdus korvid, mille saab kasvõi tuppa püsti panna,» sõnab Metsamaa. «Eestis võistlustel leidub isegi MP60 võistlusklass, kus võivad osaleda ainult üle 60 aastased härrad, seega isegi vanavanemad võivad leida endale uue hobi.»

«Disc golfi võid sa igal pool mängida ja sul pole selleks vaja korve. Sõbraga üksteisele ketaste viskamine, koerale ketta viskamine, lähedalt posti pihta viskamine. Kõike eelnevat saab lugeda disc golfi mängimiseks seega, alustuseks pole vaja midagi muud kui ketast,» räägib Metsamaa.

Mängukettaid saab laenutada suurtematest parkidest, kuid alustuseks võib endale ka ühe isikliku ketta osta. «Esimene ketas võiks olla putter (lähimaaketas). Ühe ketta saab soetada umbes 10 euroga, kuid kui näed poes komplekti kolme kettaga, mis maksab alla 10 euro, siis võid selle riiulisse jätta. See komplekt viib su mängust pigem eemale,» lisab Metsamaa.

Koondislane julgustab esimesel korral kutsuma rajale kaasa mõne sõbra, kes oskaks alguse lihtsamaks teha ja tähtsamad asjad ära seletada. Kuid kindlasti on ka teised rajal olevad kettagolfi mängijad nõus alles alustavat spordihuvilist aitama.

Rasmus Metsamaa kuulub Eesti Discgolfikoondisesse ning valmistub Euroopa Meistrivõistlusteks.
Rasmus Metsamaa kuulub Eesti Discgolfikoondisesse ning valmistub Euroopa Meistrivõistlusteks. Foto: Erakogu

Eesti Üliõpilasmeister Ranno Lepasepp on kettagolfi aktiivsemalt mänginud viis aastat. Esimest korda kutsusid mängima sõbrad ja sealt edasi huvi aina kasvas. Lisaks sellele kuulub Lepasepale Järvamaa meisritiitel ja põneva hobiga on nakatanud nii oma nooremat kui ka vanemat venda.

Ranno Lepasepp pani kirja 9 põhjust, mis tasuks hakata kettagolfi mängima.

  1. See on mäng, mis on sobilik igas vanuses inimestele.
  2. Disc golf ei ole füüsiliselt väga koormav, seega ei pea sa muretsema kas sinu füüsiline vorm on mängimise jaoks sobiv.
  3. Liikumine värskes õhus on suur boonus. Eriti praegusel ajal kui ilusad ja soojad kevadilmad hoogu koguvad.
  4. Sammude ja kilomeetrite kogumine on populaarne teema, raja läbimisel ei pane sa distantsi tähelegi. Kettagolf on hea viis kuidas märkamatult samme koguda.
  5. Mänguketaste soetamine ei ole eriti kallis. Muidugi on kettaid erinevas hinnaklassis, kuid oma esimese mänguketta saad soetada paarikümne euroga.
  6. Disc golfi radu on Eestis 168, igas maakonnas vähemalt kolm. Leia endale kõige lähim rada leheküljelt www.discgolfirajad.ee
  7. Enamus rajad on tasuta.
  8. Kahte päris samasugust rada pole olemas. Eestis on rajad väga mitmekesisel pinnasel, on metsaradu, kus mängimise teevad keerukas puude vahelt viskamine või siis üle veekogude visked. Rajad võivad kulgeda mäest üles või mäest alla, need nõuavad rohkem täpsust ja oskusi.
  9. Disc golfi kogukond on väga kokkuhoidvad, mägijad on sõbralikud ja abivalmid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles