Mis juhtub, kui kuu aega järjest hüpata iga päev hüppenööriga?

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Esmapilgul võib igapäevane hüppenööriga hüppamine kõlada treeningu mõttes täiesti mõttetuna. Kuidas saab lapsepõlve ajaviide viia paremasse füüsilisse vormi?

Andrea Johnson kirjutab MSN News leheküljel loo, kuidas ta hüppas kuu aega iga päev hüppenööriga. «Keskealise naisena on kogunenud lisakilosid, kuid sellest hoolimata on mul vastumeelsus treeningu suhtes. Niisiis, ostsin raskusega hüppenööri (lisaraskus on lisatud käepideme osale) ja otsustasin proovida,» kirjeldab Johnson mõtte algust. 

«Hüppenööriga kaasas olnud kirjeldus väitis, et raskusega hüppenöör mitte ainult ei paranda kardiovaskulaarsüsteemi, vaid tugevdab õla-, selja- ja kõhulihaseid. See kõlas liiga hästi, et tõsi olla – terve keha treening nii vähese varustusega. Laadisin alla telefonirakenduse ja hakkasin iga päev hüppama vähemalt 10 minutit.»

Andrea Johnson pani kirja kõige olulisemad õppetunnid, mida ta kuu jooksul koges. 

1. Hüppenööriga hüppamine on raskem kui välja paistab. 

Esimene nädal oli naise jaoks pettumust valmistav ja ääretult raske: «Alguses oli vastik ja higine. Korduv üles-alla hüppamine tõestas, et olen vormist väljas, lisaks valisin hüppamise jaoks liiga kitsa ruumi, mis tegi asja veel keerulisemaks,» sõnab Johnson. Naine peab oma teiseks veaks seda, et ta hüppas paljajalu, kuid ta mõistis üsna kiiresti, et harjutustest maksimumi saamiseks tuleb soetada korralikud jalatsid. «Mõistsin, et treeningut tuleb võtta sama tõsiselt kui muud HIIT-treeningut, seega pidin investeerima korralikesse jalanõudesse ja samuti sportrinnahoidjasse,» lisas Johnson. 

2. Hüppamiseks on pea tosin erinevat viisi.

«Uskuge või mitte, aga hüppenööriga on võimalik hüpata pea tosinal erineval viisil. Telefonirakendus julgustas mind proovima erinevaid lahendusi ja see aitas tuua vaheldust,» rääkis Johnson. Igale inimesele sobivad erinevad tehnikad, seega tuleb oma lemmiku väljavalimise jaoks lihtsalt proovida erinevaid hüppetehnikaid. 

3. Lühikesed ja intensiivsed treeningud tasuvad ära.

«Leidsin kohe, et kahe või kolme lühema treeningu tegemine päevas osutus produktiivsemaks kui üks ülimalt pikk trenn. Lisaks sundis minitreeningute tegemine töölaua tagant välja suunduma. Kirss tordil oli see, et minitreeningud aitasid ka meeleolul pareneda,» rääkis Johnson. 

4. Mugavus muudab treeningu lihtsamaks.

Hüppenöör on üsna lihtne, odav ja kergesti kaasaskantav treeningvahend. «Kiirema eluviisiga inimesele on hea, et saan hüppenööri kotti pista ja aega säästa.»

Millised olid siis tulemused?

Andrea Johnson hüppas terve kuu iga päev hüppenööriga, ega plaani sellest loobuda. Naise sõnul paranes vorm märkimisväärselt. Sageli hüppas ta mitu korda rohkem, kui ette nähtud oli ja kaotas seeläbi kuuga viis kilogrammi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles