Viis nippi, kuidas hommikune trenn meeldivaks muuta

PM Tervis
Copy
Kodus treenides soovivad sind aidata ka teised pereliikmed.
Kodus treenides soovivad sind aidata ka teised pereliikmed. Foto: Shutterstock

Hommikul treenimine annab inimesele päevaks rohkem energiat, tõstab tuju, parandab keskendumisvõimet ning kiirendab ainevahetust kuni 48 tunniks. Eksperdid soovitavad hommikuse treeningu hõlbustamiseks järgida neid viit näpunäidet.

  1. Planeeri oma trennieelne hommikusöök juba eelmisel õhtul, soovitatakse ajakirjas Workoutbox. Teadusuuringutest on selgunud, et kui enne trenni natuke süüa, põletab organism rohkem kaloreid. Seetõttu võiks enne hommikust trenni süüa midagi kerget, nagu paar banaani maapähklivõiga või isetehtud müsli jogurtiga.
  2. Teadlased on välja selgitanud, et stabiilne unerütm aitab ennetada vaimse ja füüsilise tervise probleeme ja seepärast tuleks igal õhtul samal ajal magama minna. Selleks et hommikul trenni tegemiseks varem ärkamine unetunde ei rööviks, tuleks õhtul minna 30–45 minutit varem voodisse. Uuringutest on selgunud, et inimesed, kes teevad trenni hommikuti, magavad 70 protsenti paremini kui inimesed, kes trenni ei tee.
  3. Trenniks vajalik tuleks eelmisel õhtul valmis panna, et hommikul kõik võimalikult lihtsalt sujuks. Ärgates on märksa lihtsam trenniga alustada, kui trenniriided, kõrvaklapid, hommikusöök või muud vahendid on juba käepärast.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles