KOKKUVÕTE Need olid selle nädala kõige loetumad terviseuudised

PM Tervis
Copy
Koroonavaktsineerimine on soikunud ja vaktsiinid seisavad laos.
Koroonavaktsineerimine on soikunud ja vaktsiinid seisavad laos. Foto: Shutterstock

Jaanuari viimasel nädalal pakkusid kõige rohkem huvi koroonauudised nii Eestist kui ka mujalt maailmast.

1. Iisraeli uuringus ilmnes, kui tõhus on neljas vaktsiinidoos omikroni vastu

Iisraeli haigla teatas esmaspäeval, et esialgne uuring näitab, et koroonavaktsiini neljas annus pakub vaid piiratud kaitset kogu maailmas leviva omikrontüve vastu. Kliinilises uuringus ilmnes, et neljas doos andis mõnevõrra kõrgema antikehade numbri, kuid rohkem antikehi ei takistanud omikroni levikut.

2. Soome kaotab esmaspäeval piirangud teistest EL-i riikidest tulijatele

Soome valitsus otsustas neljapäeval, et kaotab esmaspäevast, 31. jaanuarist koroonapiirangud teistest Schengeni riikidest saabujatele. Ülejäänud maailma riikidest Soome saabujatele kehtivad piirangud veel 14. veebruarini.

3. Suur Eesti uuring näitas, keda koroona enim ohustab

Tartu Ülikooli suur Covid-19 uuring Eesti inimeste seas näitas, et südamehaigused on haiguse raske kulu oluline riskitegur nii noorematel kui vanematel. Samas on üllatuslikult suur osa haiglaravi vajanutest üsna terved inimesed.

4. Lapselaps ei ole edaspidi kohustatud tasuma vanavanema hoolduse eest

Riigikogus läbisid esimese lugemise sotsiaalhoolekande seaduse ja teiste seaduste muudatused, mis aitavad kaasa parema hoolekandelise abi pakkumisele ja vabastavad lapselapsed vanavanemate ning vanavanemad täisealiste lapselaste ülalpidamiskohustusest.

5. Euroopa Ravimiamet kiitis heaks Pfizeri koroonatabletid

Euroopa Ravimiamet (EMA) kiitis neljapäeval heaks Pfizeri koroonatabletid, mis on esimene Euroopas kasutusloa saanud suukaudne viirusevastane ravim. EMA ütles avalduses, et soovitab anda loa Paxlovidi kasutamiseks Covid-19 raviks täiskasvanutel, kel on kõrgendatud oht raskeks haigestumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles