Avokaadod muudavad naiste kõhurasvade jaotumist

, ajakirjanik
Copy
Foto: Foto happyveganfit, Pixabay

​Illinoisi ülikooli juhitud uuringu kohaselt võib üks avokaado päevas aidata naistel kõhurasva tervislikumal moel ümber jaotada.

105 ülekaalulist ja rasvunud täiskasvanut osalesid uuringus, kus neile pakuti 12 nädala jooksul ühte söögikorda päevas. Naistel, kes tarbisid avokaadot oma igapäevase toidukorra osana, vähenes siseelundeid ümbritseva rasva hulk. Illinoisi kinesioloogia ja kogukonnatervise professor Naiman Khani ütles: “Eesmärk ei olnud kaalulangus, vaid olime huvitatud infost, kuidas avokaado söömine mõjutab inimese keharasva talletamist. Rasva asukoht kehas mängib tervises olulist rolli. Kõhupiirkonnas on kahte tüüpi rasva: rasv, mis koguneb otse naha alla, mida nimetatakse nahaaluseks rasvkoeks ja rasv, mis koguneb sügavamale kõhtu ja ümbritseb siseorganeid ning on tuntud kui vistseraalne rasv. Inimestel, kellel on suurem osa rasvast ladestunud vistseraalse rasvana, on suurem risk haigestuda diabeeti. Seega olime huvitatud sellest, kas avokaado tarbimisega muutub nahaaluse ja vistseraalse rasva suhe.” 

Osalejad jagati kahte rühma. Üks rühm sai toitu, mis sisaldas värsket avokaadot, teine ​​rühm sai sööki, mis sisaldas peaaegu identseid koostisosi ja sarnasel hulgal kaloreid, kuid ei sisaldanud avokaadot. 12 nädalase katseperioodi alguses ja lõpus mõõtsid teadlased osalejate kõhurasva ja nende glükoositaluvust, ainevahetust ja diabeedi markereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles