Millised spordiriided panna selga külma ilmaga treenides?

PM Tervis
Copy
Varakevadisel perioodil tuleb õues treenides pöörata tähelepanu riietusele.
Varakevadisel perioodil tuleb õues treenides pöörata tähelepanu riietusele. Foto: Shutterstock

Varakevadised ilmad on petlikud ning suvesooja annab veel oodata. Runners's World pani kirja soovitused, kuidas riietuda kui jooksurajal on veel külmakraadid.

Talvel või varakevadel treenides tuleb meeles pidada, et liikudes hakkab keha kiiresti soojenema ning vale riietuse korral võib kiiresti palav hakata. Riietuma peaks kihiliselt, sest see aitab reguleerida kehatemperatuuri. Lisaks saab kihiliselt riietudes vajadusel riideid vähemaks võtta.

Jooksutrenni lõppedes hakkab keha kiiresti jahtuma ja higistest spordiriietest tuleks võimalikult ruttu vabaneda. Kui jooksete kodust kaugemal tasuks autosse jätta kuivad vahetusriided, teine variant on kohe kuuma duši alla minna. Higiste ja niiskete riietega õues viibimist ei tohiks pikemaks venitada. Kui oled sõbraga jooksutrenni lõpetanud, siis ära jää niisama lobisema, sest mida kauem niiskete riietega külma käes olla, seda suurem on võimalus haigestuda.

Jooksuriietus võiks koosneda järgmistest osadest: jooksupüksid, aluskihina pikkade varrukatega pluus (materjal võiks olla villa ja polüesteri segu), spetsiaalsed jooksukindad või labakindad, peapael või müts, tuulekindel jooksujope ning villasegu jooksusokid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles