Üle-eestiline jooksunädal kutsub tasuta treeningutele

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Esmaspäeval, 18.aprillil stardib Eesti Terviseradade eestvedamisel üle-eestiline jooksunädal, mille raames leiab aset kümneid tasuta treeninguid tippjuhendajatega Narvast Saaremaani ja Tallinnast Võruni.

Eesti Terviseradade juhataja Alo Lõokese sõnul on terviseradadel jooksmine vaieldamatult üks soodsamaid viise treeninguks ja enda tervise eest hoolitsemiseks.

Eesti Terviserajad SA juht Alo Lõoke.
Eesti Terviserajad SA juht Alo Lõoke. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Terviseradadel liikumiseks ei küsi keegi piletit ega kuutasu, vajalik on vaid sobilik riietus ja jalatsid, kuid eks selle võrra suurem roll on enda motivatsioonil. Jooksunädalal toimuvatel tasuta treeningutel, kuhu on oodatud liikumishuvilised igas vanuses, anname nõu, kuidas jooksutrennidega alustada, milliseid harjutusi trenni eel ja järel teha ning kuidas ka oma entusiasmi kuni sügiseni kõrgel hoida,» lisab ta.

«Kuigi jooksmisega alustamine, nagu iga teinegi uus algus, võib olla raske, võib sellest pikas perspektiivis kujuneda nauditav ja tervislik harjumus - tasub anda endale võimalus!» julgustab Lõoke. «On aeg oma jooksutossudelt tolm pühkida ja tulla rajale!»

Üle-eestillise jooksunädala ajal, 18-24. aprillini toimuvad tasuta jooksutreeningud Tallinnas, Tartus, Võrus, Viljandis, Narvas, Pärnus, Saaremaal, Hiiumaal, Arukülas ning Kuremaal. Treeneriteks on teiste seas maratoonaritest kolmikõed Liina, Lily ja Leila Luik, treener ja eelmisel aastal Ironman 70.3 naiste seas II koha saavutanud Liisa Kull, Eesti maratoni võitnud Kaisa Kukk, ultrajooksja Hannes Veide jpt.

Eesti Terviserajad SA asutasid 2005. aastal ettevõtted Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Tänaseks on Eesti Terviseradadest saanud üks suurimatest liikumisharrastuse mõjutajatest. Kokku on Eestis enam kui 1100 kilomeetrit aasta läbi kasutatavaid terviseradasid, mida külastatakse hinnanguliselt 6 miljonit korda aastas ning mida hooldab 200-liikmeline rajameistrite meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles