Eesti inimeste tervist ohustavad liigsed kilod

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
Rasvunud inimesel on doktor Ingrid Reppo sõnul kümme korda suurem risk haigestuda
2. tüüpi dia­beeti. Ülekaaluliseks loetakse, kui kehamassiindeks on 25 või üle selle. Kehamassiindeksi leidmiseks jagatakse kehakaal pikkuse ruuduga meetrites. Pilt on illustratiivne.
Rasvunud inimesel on doktor Ingrid Reppo sõnul kümme korda suurem risk haigestuda 2. tüüpi dia­beeti. Ülekaaluliseks loetakse, kui kehamassiindeks on 25 või üle selle. Kehamassiindeksi leidmiseks jagatakse kehakaal pikkuse ruuduga meetrites. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Eestis on Tervise Arengu Instituudi andmetel probleem rasvumine. «Ülekaaluga on seotud väga paljud terviseprobleemid, mida inimesed ei pruugi ise liigse kehakaaluga osata isegi seostada,» nendib Tartu Ülikooli kliinikumi arst-õppejõud endokrinoloogia erialal Ingrid Reppo.

«Rasvumine on olnud suur probleem juba pikemat aega, seda näitavad ka Tervise Arengu Instituudi uuringud: üle poole Eesti täiskasvanuist on kas ülekaalulised või rasvunud. Paratamatult tähendab see väga suurt lisakoormust nii nendele inimestele endile kui ka ühiskonnale ja meditsiinisüsteemile laiemalt,» tõdeb Reppo.

Copy
Tagasi üles