Kui tihti peaks tegelikult voodipesu pesema?

PM Tervis
Copy
Voodipesu peaks vahetama iga nädal.
Voodipesu peaks vahetama iga nädal. Foto: Shutterstock

Vahetad voodipesu korra või paar kuu jooksul? Me veedame suure osa oma päevast voodis, voodilinad koguvad nahahelbeid, kehavedelikke, tolmu, lemmikloomade karvu jne. Eelnevale loetelule mõeldes, kas tuleb tahtmine kohe voodilinad ära vahetada?

Kiire elutempo juures võib iganädalane linade vahetamine tunduda tülikas ülesanne, mis lihtsalt ununeb. Kui aga arvestada, et me veedame kolmandiku oma elust voodis, siis tasub hoida voodipesu puhtana. 

Voodipesu peaks vahetame korra nädalas. Regulaarne pesemine eemaldab kõik mustuse, mis on sinna kogunenud. Kuid sama oluline kui on voodipesu regulaarne pesemine, on ka pesemiseks kasutatav meetod. Õige viis aitab hoida linad puhtana ja ei lase neil kiirelt ära kuluda. 

Mida peab voodipesu pesemisest veel teadma? Linadele jäänud plekke tuleks esimese asjana plekieemaldajaga töödelda. Voodiriiet tuleks plekieemaldajaga hõõruda mõlemalt poolt. 

Linasid võiks pesta madalama temperatuuriga, et säilitada nende eluiga. Kui aga linadel on näiteks kohviplekid, siis peaks kasutama kõrgemat temperatuuri. Lisaks kasutatakse kõrget temperatuuri voodilinade pesemisel, kui seal on lamanud haige inimene. Kuum vesi sobib desinfitseerimiseks hästi. 

Kui olete harjunud voodipesu kuivatis kuivatama, siis võiks seda teha samuti madalal temperatuuril, et vältida kokkutõmbumist ja kiiret kulumist, kirjutab New York Times

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles