Viimase söögikorra ja magamamineku vahele tuleks jätta nii mitu tundi

PM Tervis
Copy
Söögikorra ja magamamineku vahele peaks jääma umbes kolme tundi.
Söögikorra ja magamamineku vahele peaks jääma umbes kolme tundi. Foto: Shutterstock

Olenemata sellest, kas tegu on väikese snäkiga päevasel ajal või õhtusöögiga, siis on igal juhul oluline jälgida, kui palju on söömise ja magama jäämise vahele jääv aeg. Vastasel juhul võivad unetus ja öised kõrvetised piinama hakata.

Toitumisspetsialistid soovitavad viimase söögikorra ja magamamineku vahele jätta umbes kolm tundi. Nii seedib toit enne unne jäämist hästi läbi. Pikali olemine võib põhjustada toidujääkide tagasivoolu söögitorru ja see omakorda tekitab kõrvetisi.

Toidud, mis aitavad parema une saavutada

Näiteks sisaldavad kalkuni- ja sealihakotletid suures koguses trüptofaani- ainet, mis metaboliseerub meie kehas une tekitajateks serotoniiniks ja melatoniiniks. Ka kirsid sisaldavad väikeses kogused melatoniini. Samuti aitab klaasikese sooja piima joomine kaasa magama jäämisele.

Kui söömine segab und

Kui söömise ja magama jäämise vahele jääb liiga väike aeg, siis võib pikali olles tekkida ebamugavustunne rinnus ja mõru maitset suus. Eriti häirivad võivad olla vürtsikad ja happelised toidud, näiteks tsitruselised ja tomatid. Alkohol, šokolaad ja isegi piparmünt võivad samuti kõrvetisi tekitada, kirjutab Verywellhealth

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles