Kui on ette teada, et ees on ootamas mõni ebameeldiv või konfliktne olukord, siis soovitatakse stressi profülaktikaks süüa õuna või salatit ja juua klaas värsket mahla. Arstide sõnul parandab selline värskendav näksimine meie psühholoogilist seisundit. Šokolaad, küpsised ja saiakesed ei aita kindlasti kaasa vaimses mõõnaseisus või stressirohkes situatsioonis. Sellega lisanduvad hoopis uued hädad, kuna suhkur põhjustab sõltuvust ja nii on sellest tulenevad kaalu kasv ning muud tervisemured kerged tulema.
Ka liigse kohvi või musta teega ei tasuks stressi vastu võidelda. Liigne kohv ja must tee võivad küll lühikeseks ajaks parema töövõime tagada, kuid pikemas vaates võivad kaasneda peavalud, ärritunud olek, närvilisus, kõrgenenud vererõhk ning unetus. Ka alkohol võib anda lühikseks ajaks illussoorse meelerahu, aga pikemas perspektiivis tekitab see ärevust ja langetab une kvaliteeti.
Menüü kujundamisel võiks erilist tähelepanu pöörata toiduainetele, mis sisaldavad L-trüptofaani, mida organism ise sünteesida ei suuda. Samas on see üks asendamatutest aminohapetest, sest osaleb õnnehormooni serotoniini ja unehormooni melatoniini sünteesis. Seeläbi toetab L-trüptofaan lõõgastumist, positiivset meeleolu, häid kognitiivseid funktsioone, vaimset ja füüsilist heaolu ning aitab läbi eelnimetatute kaasa normaalse tervisliku une säilimisele. L-trüptofaani leidub piimatoodetes (juust ja jogurt), aga ka kana- ja kalkunilihas, munas, kalas, pähklites, seemnetes, avokaados, banaanis, brokolis ning kirssides.
Üldreegel on sügis-talvise toidusedeli kokku panemisel, et toidulaud peaks olema kirju. Värvilised köögiviljad mitte ainult ei varusta organismi vajalike vitamiinide ja mineraalainetega, vaid tõstavad ka meeleolu.