Kümme põhjust, miks su kõhurasv kuhugi ei kao

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhukas mees.
Kõhukas mees. Foto: SCANPIX

Natuke kõhul paiknevat rasva on alati hea. Hea pole aga organite vahel olev rasv, mis ehk välisel vaatlusel silma ei hakkagi. Selles, et oma kõhurasv kiiremini põlema panna, võivad need kümme Fox Newsi soovitust abiks olla.

1. Oled toitumisrežiimil, kus tarbid vähe rasva (või koguni hoidud rasvast). Et kõhurasva kaotada, on irooniliselt just rasva tarvis süüa – eriti monoküllastumata rasvhapped.  Ühes hiljutises uurimuses selgus, et kui naistel paluti oma 1600-kilokalorilisse menüüsse lisada ka monoküllastumata rasvhapped, kaotasid nad ühe kolmandiku oma kõhurasvast vaid ühe kuuga. Lahendus on see, et võta oma menüüsse peotäis pähkleid, lisa kusagile toitu supilusikas oliiviõli või söö ära üks neljandik avokaadot – üks neist variantidest peaks käima iga sinu toidukorra juurde.

2. Oled end juba mõningat aega masenduses tundnud. Tegemist võib olla varjatud depressiooniga. Depressioon kipub aga meie keha mõjutama ka füüsilisel kujul. Depressiooni vastu on parimaks relvaks trenni tegemine – algus võib olla raske, kuid kohe kui saad end ree peale, tunned, et depressioon hakkab kaduma.

3. Sinu toit tuleb koos karbiga. See tähendab teisitiöeldult, et toitud valdavalt valmistoidust või poolfabrikaatidest, kuigi võiksid ise kulutada pisut aega söögitegemisele. Tihti on pakendatud toidu taga aga kusagilt kiirtoidukohast pärit toit, milles on palju süsivesikuid ja peidetud suhkruid. Selle asemel, et hoiduda täielikult kiirtoidust, püüa oma päevasesse menüüsse lisada tervislikumaid toite. Keskendu sellele, mitte millegi ärajätmisele. Sööma peab ikkagi.

4. Sinu toidus on vähe magneesiumi. Magneesium reguleerib rohkem kui 300 keha funktsiooni. Seega pole ime, et ühe viimase uuringu järgi oli neil inimestel, kes seda toidust rohkem said, madalam veresuhkru ja insuliini tase. Vähemalt kaks korda päevas püüa haugata midagi, milles on magneesiumi.

5. Oled sõltuvuses dieetkoolast (või mis tahes koolast). Ülekaalulisusest tehtud uuring näitas, et dieetkoola joojatel oli palju raskem oma kõhukesest lahti saada. Uurijate sõnul ülehindavad dieetkoola joojad seda, kui palju kaloreid selle joogi joomine nende päevases tarbimises kokku hoiab.

6. Sa armastad burgereid. Söö parem midagi muud – rasvast kala, et saada kõht korralikult täis. Ning ülejäänud ajal püüa vähendada punase liha tarbimist. Oma rasva- ja valgukogused saad kätte ka valgest lihast – näiteks kanast.

7. Oled veendunud, et tüdrukutel ei teki õllekõhtu. 2013. aastal tehtud Taani uuringu järgi võib õllejoomisel olla seos alakõhu rasvumisega. Selle uuringu järgi on suurim mõju just õllel, aga mitte näiteks veinilt. Samas teise uuringu järgi öeldakse, et naiste puhul tähendab igasugune alkoholiga liialdamine ohtu kaalutõusule.

8. Mine ja külasta joogat. Proovi järele, kui pole seni proovinud. Kui sa pole aga jooga fänn, siis võta tund päevas enese jaoks ja tee endale midagi head, mis võiks sinu stressihormoone langetada. Loe raamatut või anna rahu ja vaikust mõtetele ning kuula muusikat kellegagi suhtlemata.

9. Sinu toit on leebelt öeldes läila. Selles pole vitamiine ega palju toitaineid. Puu- ja juurviljad peaksid käima täisväärtusliku toidu juurde. Toituda ei tohi ühekülgselt  – ehk et ainult liha või ainult puu- ja juurvilju. Lihtne soovitus – lisa oma taldrikule värvi.

10. Sinu higistamishetked ei sisalda vähimalgi määral higistamist. Uuringud on näidanud, et väga intensiivsed treeningud aitavad kaasa kõhurasvade põlemisele. Näiteks – kui sulle meeldib sõita rattaga või joosta, siis proovi vahelduseks intervalltreeningut, kus kiirenduste ja aeglustustega vaheldudes raja läbid. Kui oled jõutreeningu fänn, võta ette näiteks seeria harjutusi, mis ei koosne teatud kordustest, vaid mille pikkus on ajaline. Näiteks üks minut kükke jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles